Baby I’m fist fighting with fire just to get close to you…

Vad är attraktiv med att vara hård, dumhet,skita lite i alla, göra det man inte får, vad är det som är så attraktivt att vara farlig, ha ett hett humör, att vara gränslös? kan det vara så att det finns tjejer där ute som någon gång förälskat sig i den där killen som kanske inte är en svärmorsdröm, killen som är kriminell, farlig eller bara är en bråkstake? Jag har pratat med några tjejer om detta ämne och vi var några stycken som tyckte att det var såå spännande med killen som stack ut, han som kallades bad guy när vi var tonåringar, varför var han så spännande?

Jag tycker att det är en intressant fråga, hur kan man som ung tjej dras till en man som skiter i respekt, en man som är svår. När vi behöver tillit,trygghet,kärlek på rätt sätt! Vad är det då i hjärnan som inte fungerar kan man tänka? är det spänning,nyfikenhet eller bara dumhet, är vi inte smartare än så att när man bli intresserad, är attraherad av en person som inte är bra för oss borde raderas ut från ens liv, ganska så direkt!!!!

Jag undrar ibland vad det är som gör att vi inte alls blir konsekventa i kärlek, varför ska det vara så svårt att släppa taget om en person som gör en illa, kan det vara så att våra föräldrar förr inte pratade så mycket om det, vad säger samhället, hur en man ska vara? eller handlar det om omogenhet eller är det bara så att man har ett sånt stort hjärta av kärlek som man tror kan bota alla? är det hoppet som är det sista som lämnar oss?

Jag skulle aldrig säga till en kvinna att ditt val var osmart,dåligt eller hur tänkte du? Jag vill inte döma eftersom att jag vet att jag kände att kärleken skulle övervinna allt, jag själv levde på hoppet om att det skulle bli bättre, min kärlek kändes lika stor som universum, MEN tänk om jag hade förstått storheten i KONSEKVENSEN

Tänk om någon hade spelat upp mig, spelat upp hur många år jag har gråtit, hur många gånger jag har låst in mig, eller sprungit från fara tänk om någon hade spelat upp den sorgen konsekvensen gav mig, tänk om något hade visat allt det jag tappade i mig själv och allt som jag var tvungen att jobba tillbaka, att vissa saker kanske jag aldrig helt får tillbaka, jag tror att om man blivit utsatt för våld i nära relation , tror jag att många kan beskriva sitt JAG INNAN och sitt JAG EFTER den relationen. Min fråga till dig är skulle det vara värt det? Skulle du ha valt dem männen du valde om du vetat?

Mitt svar delar jag gärna med mig till dig och mitt svar är NEJ!! det var inte värt det, med tanke på hur det förändrade mig.

Tänk om vi kunde sprida detta vidare till våra ungdomar och ge dem mina verktyg som jag inte hade då, jag hade velat ge ungdomarna mer kunskap i hur man ska behandla andra men framförallt HUR DU SKA BLI BEHANDLAD! Idag har jag verktygen och delar gärna med mig av dem

Jag vill sprida kunskapen om kärlek,respekt,tillit,självrespekt, och ditt egna värde. För vi alla är värdefulla, vi är ovärderliga sa min mamma till mig när jag var liten, men jag tror att vi behöver prata mer, berätta mer och också visa vad konsekvensen bli om man väljer en man som är respektlös, en man som inte ser kvinnans värde, mannen som inte ser kvinnans behov eller ser våld som en lösning och glöm inte våld kan ske på tusen olika sätt………………………..

Sprid vidare till vår kommande framtid, kan vi få några tonåringar att inte ha för bråttom in i kärleken, att se varnings signaler då har vi lyckats, för jag tror att om våra ungdomar får mer kunskap om sitt egna värde och hur saker faktiskt ska vara och inte vara tror jag att vi sår ett frö som kanske kan ta ett klokt beslut i framtiden.