Berätta din historia….

Alla ska ha rätten att få prata, våga berätta när något är fel och ha rättigheten att säga stopp. Idag pratade jag med en person som genomgått våld i nära relation, hennes berättelse berörde mig så otroligt, jag fick gåshud vid ett flertal gånger, när jag hör henne berätta sin smärta,ångest och rädslor hon har burit på helt själv i sin ensamhet. Det berör mig att en man kan utsätta sin sambo och barn för den smärtan. Det berör mig hur mycket hon fått kämpa i sin trasighet och fortfarande ha styrkan att vara en super mamma, krama om och skydda sina barn, det berör mig att höra en mammas historia om sitt liv som den närmsta förstörde.

Det sätter spår att ha levt ett liv i våld, det gör något med en, vi borde säga stopp i tid. Pratas det om detta i skolan, pratar man om barnens själv respekt, pratar vi föräldrar om detta för våra tonåringar?

Jag tycker att det är viktigt att vid flera tillfällen berätta ens egna värde, om hur verkligheten faktiskt kan se ut, vi borde ge verktyg till våra ungdomar.

Hon berättade om sina trauman och hur samhället hjälpte henne, tänk vilka fantastiska människor hon mötte som såg henne och gjorde allt vad de kunde för att hjälpa, mycket kreds till polisen, min uppfattning är att de verkligen haft förmåga att se en som både polis och som medmänniska, min uppfattning är att polisen överlägset kunnat hålla bra samtal med utsatta barn och kvinnor. Man kan tro att det är självklart att alla som jobbar inom detta område ska göra det galant men icke en ni POLISER GRYMT JOBBAT!!!!!!

Jag vart berörd av din historia, ingen kvinna ska gå med en sån hemlighet.

Är hoppet det sista som lämnar människan? kärleken som får en att stanna kvar i en relation där man mår dåligt. Kan vi i samhället vara proaktiva och göra skillnad?

#stockholmstad verkar ha börjat, hoppas på att se fler som uppmärksammar våld i nära relation.

Idag var det en stor dag för mig, en betydelsedag som ledde mig i rätt riktning, tack fina människa, tänk vad möten kan göra för en. <3

Jag hejar på er kvinnor och barn där ute som kämpar, de som har styrkan att våga berätta och vågar att säga stopp, kanske inte idag men kanske imorgon!!! Jag hejar på er ALLA KAN!!!!!!

Vi behöver fler medmänniskor som vågar att se, vågar se barn, se kvinnor,män som utsätts för våld i sitt egna hem. Vi behöver våga.

Kan vi se varningssignaler som medmänniskor? för många år sen såg jag en kvinna bli misshandlad på gatan, jag sprang, sprang snabbt fram och ropade STOPP! lilla jag skrek till mannen och sa stopp, han valde att gå men som tur stannade kvinnan kvar, jag pratade länge med kvinnan som var uppriven, jag ställde en massa frågor, det kom fram att hon var rädd att gå hem igen, min tanke var att om han gör så här på öppen gata vad gör han då hemma? Hon hade tankar på att ta sitt liv, hon kände sig maktlös, här behöver vi människor kliva in och stå upp för dem som utsätts för våld, i detta fall vittnade jag i rätten och jag hoppas att det gjorde något gott. Det jag vet är att kvinnan valde att lämna mannen, woooow grymt girl. vilken styrka jag ser åter igen , vi kan lämna och även om det inte känns så men det blir bättre. Det blir bättre efterom ingen kontrollerar dig längre, tvingar dig till sex, du bestämmer själv över din vardag, du bli inte kallad en massa fula ord mer och kan hitta tillbaka till dig själv igen, jag lovar det är värt varenda dag du får utan fula ord,våld av alla olika slag..

Om dessa kvinnor kan, kan du!!!!!!!!!!

våga prata, våga säga stopp, #stoppavaldet #kämpa #polisenniärfantastiska