Det finns kvinnor där ute som kämpar för sina barn och kämpar för att få ett värdigt liv trots 13 anmälningar om våld i hemmet från skola,dagis och sjukvård så står ändå samhället bara och tittar på.

Igår hade jag ett mycket kort möte med en person som arbetat med utsatta barn och ungdomar, det mötet var en slump och berörde mig mycket. Hon var utbildad psykoterapeut och tog några exempel på vuxna män som genomgått kraftigt våld under uppväxten och berättade vad det gjort med dem, det är så tragiskt att det finns vuxna där ute som fick ett helt annat liv på grund av vad deras uppväxt gav, jag tror även på att det kan gå bra men det berör mig till tårar att några inte får ett värdigt liv. efter våld i hemmet.

jag vill verkligen speciellt lyfta de kvinnor som kämpar idag för sina barn och för sig själva, jag vill lyfta kvinnor som tröstar och håller om sina barn i timmar för att deras pappa har gjort sjuka saker mot sina egna barn, kvinnorna som talar om för sina barn att de är viktiga,älskade och speciella medans de ser tåren som faller ner för deras barns kind. De kvinnorna som aldrig sagt ett ont ord om barnens pappa trots att han utsatt både henne och barnen för psykisk och fysiskt våld!!!!!!

ALL STYRKA OCH KÄRLEK TILL ER KVINNOR, SAMHÄLLET BORDE LYSSNA PÅ BÅDE ER OCH BARNEN!!!!!!!

Jag tror att vi behöver mer kunskap om våld i nära relation till hela Sveriges samhälle, det brister vart kvinnorna än kommer.

socialtjänsten får mycket kritik för deras usla arbete, jag ser kritik efter kritik och ändå sker det inga förändringar, jag som har arbetat som säljare i många år vet att om jag göra likadant så får jag också samma resultat, vill jag nå högre resultat så måste jag också förändra mitt arbetssätt, inte så svårt egentligen att lista ut. Socialtjänsten varför sker ingen förändring, vad är det som gör att ni har kvar era rutiner ?????

SOCIALTJÄNSTEN hur ser det ut i er rekrytering?

Kan det vara ok att få dessa kommentarer som en utsatt kvinna och mamma? kvinnans bakgrund: har blivit misshandlad både psykiskt och fysiskt av sina barns pappa under många år, kvinnan har sett sina barns pappa utöva våld mot barnen, kvinnan gör karriär och arbetar mer än någon annan, hon sätter alltid barnen först. socialtjänsten hjälpte kvinnan att flytta till skyddat boende pg av kraftigt våld i hemmet sätt gärna ord på dessa kommentarer är ni snälla: dessa kommentarer är från socialtjänsten:

oj vi trodde inte att det var du som vi skulle hjälpa kvinnor i denna utsatta situation brukar ha missbruksproblem ( här hade då socialtjänsten stått i 10 min och väntat medans kvinnan satt framför dem)

Det är väl inte konstigt att pappan har puttat ner er dotter från sängen eftersom att hon är så trotsig. (barnet var då 5 år och blev nerknuffat från en hög kontinentalsäng)

Dina barns pappa är en svärmorsdröm så slappna av

Du kan vara lugn av att dina barn får åka tillbaka till sin pappa

varför skrev ni mer negativt om mig än om barnens pappa: jo för att vi anser INTE att du brister i ditt föräldraskap men han har blivit ifrågasatt? så därför skrev vi alla hans styrkor.

Personen blir kallad till ett möte på socialkontoret, mycket våld på barnet har förekommit, anmälningar har trillat in från skola och dagis då föreslår de: Nu efter allt så tänker vi att kanske kan barnen börja på ridskola hos pappa.

socialen säger till en kvinna: Du är den första som någonsin betalat hyran som bott på skyddat boende och betalat den i tid. (ingen visste vart den skulle betalas 10 samtal senare kom den infon fram, vem orkar ringa runt om detta som bor på skyddat boende och samtidigt tar hand om sina barn,KANSKE BORDE EN NY RUTIN SÄTTAS? kan man inte anställa personer för just detta som stöttar kvinnan i vardagen som lever i rädsla. För kvinnor som bor i jourlägenheter/skyddad adress sätts där helt själva utan vidare kontakt med någon!!!!!!

Du verkar för orolig

Älskar du verkligen ditt barn eftersom att du säger det till ditt barn mycket?

Men du säger att barnen genomgått våld av sin pappa, gör ingen anmälan utan låt barnen få ta ställning till deras relation med pappa när de blir vuxna istället.

Var snälla och diskutera dessa kommentarer är det rätt att välja dessa ord mot en utsatt kvinna?

Arbetar man inom detta område tänker jag att man borde vara försiktig med sitt ordval, ödmjukhet skapar trygghet, och trygghet ska dessa kvinnor känna.

Det är dags att börja prata och säga stopp!!!!!!!