Finns det personer där ute som inte vågar att pratar för att de är rädda att inte bli trodda?

Att bli psykiskt misshandlad förstör oss, jag tror att det kan få oss att tvivla på oss själva, jag tror att många tappar sig själv under många år av psykisk misshandel, Jag tror att det kan förändra sättet att se på sig själv, jag tror att det kan göra att man inte alltid är snäll mot sig själv.

Att känna förnedringen av att det talas osanningar, skrik, hemska ord och bli kontrollerad av den man älskar tar sönder dig.

Har någon någonsin berättat det för dig?

Våld kan förekomma på många olika sätt men pratar vi tillräckligt mycket om psykisk misshandel som sker hemma hos familjer?

Pratas det om hur en människa förändras inombords av år av förnedring och våld?

Detta ämne tycker jag är viktigt att lyfta, berätta för våra ungdomar, ge dem verktygen!

För oftast börjar osunda förhållanden med svartsjuka,fula ord, kontroll behov. Det är då man ska säga stopp till den relationen.

Man behöver också berätta för våra ungdomar om självrespekt,värdet av sig själv och vart gränser går. Jag tror på att vara proaktiv, att ligga steg före i samhället, värdet att ge mer kunskap om våld i nära relation det skulle bespara samhället pengar och kanske rädda många.

Tänk vilken styrka det krävs för att berätta att jag har blivit misshandlad psykiskt, jag har förnedrats, jag har varit utsatt för våld av mannen jag litade på, av mannen jag hade extra tålamod med, han som jag trodde på och älskade. Tänk om socialtjänsten, skolan,sjukhus förstod det modet och den skammen ingen ska behöva bära på. Tänk om samhället förstod kraften som krävs för att be om hjälp. Tänk om samhället vågade att lyssna,förstå och tog emot det med värme och skydd

Vi borde stötta varandra istället för att döma

Ge varandra styrka, kärlek och omtanke.

Det är dags att börja prata och säga stopp till våld i nära relation. Ingen ska behöva bära på rädslan för att prata eller att inte bli trodd.