Förr sa man att man ska gå vid första slaget, då har det gått för långt det är en måttstock som är alldeles för tålmodig.

Hur högt värde har du? Har du pratat med dina föräldrar om det?

Vart går gränsen till en början av psykiskt misshandel och hur långt leder det kan man fråga sig?

Idag hade jag dragit gränsen vid att bli kallad för nedvärderande ord, jag vet att om man lever med en man, en man som är precis som han ska så skulle det ordet aldrig ens komma på tal oavsett situation, och det finns många män där ute som är precis så, skulle det komma upp fula ord så kan det vara bra att tänka om, om fula ord kommer upp, om du bli kallad nedvärderande ord så är det en mycket respektlös människa du träffat eller lever med, ingen ska ta sig rätten att bete sig på det viset!!!!!!! Sätt ner foten, du ska alltid i alla lägen bli bra behandlad, du är värd det bästa.

Varningssignaler:

Kontrollerande beteende, ingen har rätten att ta friheten ifrån dig, du får handla så länge som du vill, ingen ska ha rätten att kolla i din telefon, följa efter dig och se vad du har för dig, att bli hämtat varje dag från jobbet. kontrollerande beteende är en stor varnings signal.

Fula ord/nedvärderande ord om dig: aldrig ok oavsett situation, du är värd mycket mer än så. Det säger mer om personen, gå från det förhållandet, det är inte värt det.

Ekonomisktövertag: Att börja styra över pengarna på ett respektlöst sätt.

Dominant beteende som går över styr: I ett förhållande ska man vara två om det mesta, att köra över sin partner kommer att förvärra förhållandet.

Att förstå en helhet är väl det viktigaste så klart men blunda inte för kärlekens skull, det kommer aldrig bli bra. Man kommer alltid till en vardag då kan det vara ganska mysigt att dela livet med en person som alltid i alla lägen kommer att respektera dig, som alltid står upp för dig och visar vad riktig kärlek är. Ställ dig den frågan.

Jag levde med en man som var enormt kontrollerande: Han satte upp kameror både inne i vårt boende och utanför, jag fick inte umgås med mina vänner (tjejer) för då var jag lesbisk, fösta incidenten jag fick med min bästa vän var att vi satt och kollade på film hemma hos oss, den jag levde med då smög och kollade genom fönsterna och påstod att vi satt för nära varandra!!!!! (varför reagerade inte jag på att detta var helt fel utan jag valde att försvara mig), Jag vart hämtad från jobbet lite allt för ofta (han ville inte att jag skulle åka hem sent på kvällen själv sa han, jag fick blommor till jobbet lite för ofta, han kom gärna upp och hämtade mig vid mina kollegor, efter det fick jag höra att jag legat med mina kollegor (åter igen försvarade jag mig), Jag blev kallad hora när jag skulle sätta på mig en fin nyårsklänning, (återigen blev jag bara ledsen men sen gick det över) för det mesta pratade han bara om sig själv om sitt arbete och vad han gjort i livet.

Tänk om vi kunde prata med våra ungdomar mer om vad som är rätt och fel, berätta att dina barn har ett högt värde och ingen ska aldrig någonsin bete sig illa, jag tror på att man behöver höra det många gånger precis som man fick höra när man var liten att man alltid ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, se det som att så ett frö den dagen din dotter kanske hamnar i den situationen kanske det du sagt satt sig vem vem, det är värt att testa kanske kan vi hjälpa många genom att vara proaktiva!!!!!!!!!

Förr sa man att man ska gå vid första slaget, då har det gått så långt oftast, inte alltid men det är en måttstock som är alldeles för tålmodig.

Det är ett ämne som är bra att prata om, ge dina barn verktyg.

Den dagen kom då han slog mig framför dem som jag bryr mig om som mest om på denna jord de fick se det ingen ska behöva se, det är inte värt det.

Jag sa till mig själv när jag var ute med hundarna varje kväll, varje kväll jag gick och grät: att om jag dör nu kommer jag aldrig förlåta mig själv

Jag hade bara min mamma att vända mig till hon lyssnade varje kväll på mitt gråt hjälplös och försökte att säga rätt saker en sak sa hon till mig som fastna: Kristin du skrattar aldrig, du skojar aldrig längre förr skämtade du jämnt och låg på golvet dubbelvikt och jag med för att vi skojade så mycket <3

Mamma tänk om du visste hur mycket jag uppskattar allt ditt tålamod, alla samtal i sorg,förtvivlan och tack för allt hopp du gav mig du sa samla nu din kraft kristin och lämna honom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#stoppavåldet #vågaprata #talomfördinavännervaddugårigenom #kärlek