Jag vill bara skrika, lägga mig ner och ge upp, jag ber,jag kämpar, vänder ut och in på mig själv varje dag, självkritisk och försöker göra det samhället anser som omöjligt, hålla ihop relation,göra karriär, laga mat , vara en underbar och helande mamma men vart tog jag vägen?

Jag hann även att springa imorse, kanske var det min räddning. Vi kvinnor har höga krav på oss själva, vi borde ta hand om oss själva mycket bättre. Lyssna på den där inre rösten och klappa oss själva på axeln. Vi borde hitta stunder under dagen då vi faktiskt kan vila utan att ha dåligt samvete, återhämtning!

En vanlig mamma har mycket att stå i ensamstående eller icke men en mamma som lever med våld i nära relation eller har barn som utsätts för våld i hemmet kan du gångra med hundra.

Vi måste prata om detta ämne för det ämnet åsidosätts, vad gör vi för dessa barn och kvinnor?

Är vi pålästa i detta ämne? Vi som gått i skolan har detta nämnts till oss? Jag tycker att det är viktigt att vi pratar om detta ämne även till barn och ungdomar. Vi behöver berätta att det är viktigt att man är rädd om sig själv. Att vi lär oss självrespekt, egenvärdet och att säga stopp till min kropp, att säga stopp.. Vi föräldrar behöver också prata om detta även om inte just ni lever i våld, kanske en kompis i klassen till dina barn upplever det.

Detta problem växer och vi behöver prata!

Kvinnorna behöver också mer stöd. Kvinnor som flyr från våldet. Är det någon som stöttar dem och hjälper dem att ta för sig i vardagen, att betala räkningar, sköta jobb eller bara prata. När man utsätts för våld bär man oftast på en jobbig oro, lever med en ständig rädsla och behöver börja om och hela sig själv, ibland krävs det inte våld heller för att man ska tappa sig själv. hur hittar vi tillbaka till oss själva?

Mitt svar har varit Mental träning, träning, tid och en massa vilja.

Vi alla kan vara med och bidra, vi kan även hjälpa oss själva när samhället inte finns där för oss.

Att finna balansen i livet är en stor del till att må bättre.

Dags att säga stopp och börja prata