Mamma kan jag säga till Pappa när jag blir vuxen? När jag bli vuxen ska jag berätta för pappa att jag kommer ihåg att han slagit mig och gjort mig illa då kanske han aldrig slår mig mer……………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Denna flicka jag skriver om kommer från en anonym familj!

Hur ska vi kunna hjälpa våra barn när samhället sviker, flickan berättar att de sett en film i skolan om en mamma som slår sina barn och tyckte att det kändes jobbigt eftersom att det fick henne att tänka på liknande händelser men med sin pappa, hon berättade att i skolan pratade de om att man kan hamna i fängelse om man slår sina barn!

Men mamma varför hamnade inte pappa i fängelse han har ju gjort illa mig länge?

Mamman förklarade att det är bra att de pratar om såna ämnen i klassen så barn förstår vad som är rätt och fel, men hon sa att hon förstod att det känns jobbigt och kramade flickan tills hon somnade. Vad svarar man på sista frågan varför hamnade inte pappa i fängelse även fast han utsatt för våld av olika slag sen hon föddes?

Det är en tortyr att höra sina barn berätta om misshandel och kränkningar, det gör något med en förälder, men framförallt gör det såå mycket med barnen, varför steppar inte samhället upp och skyddar barnen? de borde ha så stor kompetens att när de träffar en charmig och trevlig pappa borde de kunna se och höra mellan orden, läsa av reaktioner när pappan hör att det kommit anmälningar från skolan, väljer man att skratta vid det tillfället, väljer man att vara lugn och säger hahahaha vi har det ju hur bra som helst hemma.

Hade jag blivit anklagad för att ha gjort illa mina barn psykisk eller fysiskt från skolan och socialtjänst hade jag gråtit floder, jag hade gjort allt i min kraft för att ta reda på vad som hänt, och frågat mig själv hur jag hamnat i denna situation med mina egna älskade barn. Är samhället tillräckligt utbildade för att se när det brister även i fina familjer?

Våld i nära relation finna i alla samhällsklasser, det spelar ingen roll vart du bor eller vad du arbetar med det finns fortfarande där. Skydda och LYSSNA PÅ BARNEN! Bara för att några föräldrar/mammor har missbrukat detta system betyder det inte att alla som vill skydda sina barn är galna mammor, bara för att man gråter betyder det inte att man är svag, oro är väl ett tecken på att man är en förälder som tar sitt ansvar, kvinnor som går igenom våld i nära relation och tar modet att lämnar förhållandet kan jag lova vill att barnen ska ha det bra både hos sin mamma och pappa, det bästa som finns är väl när det fungerar mellan både pappa, mamma och barn. Det har alltid varit min högsta önskan att mina barn ska ha en fantastisk pappa som visar dem hur riktiga män ska vara, en pappa som visar kärlek och skyddar familjen eller barnen det är väl det en kvinna önskar sig?

Nu är det corona kris barn är hemma, vart är då deras trygghet just nu?

Det finns säkert en massa barn som har det hemskt hemma just nu på grund av våld i nära relation, hur hanterar samhället dessa barn?

Vad gör samhället för flickan? INGET!

Hon sa också att mamma i klassen så sa de att man ska lita på att de vuxna lyssnar och hjälper när man berättar om våld, sen var hon tyst och somnade. Mammans tankar hjälpte de vuxna min flicka när hon flaggat för våld i år, svaret är: NEJ

Det är fantastiskt att man pratar om detta i klassen, men glöm inte fröken att det man lovar ska man hålla …….. kan samhället det?

Skolan står där med sina eldsjälar men resten av samhället brister… Det är dags att våga se och göra något åt våra brister.

#hejaskolan #hjälpbarnen #vågase #detärdagsattbörjaprataochsägastopp