Mindfulness

Mina tankar är fulla av återhämtning, tankar kring återhämtning, Jag ställer mig frågor varje dag som, kan vi heala oss själva? kan vi med mindfulness hitta en inre balans i våra kroppar? Hur läker jag mig själv? hur hittar jag min balans?

När vi har det svårt och livet gör ont är det lätt att bli uppslukad av sitt lidande, det bli en ond cirkel. jag tror att tankar är en av de främsta orsakerna till stress och vi fyller vår ryggsäck tyngre och tyngre med våra egna självkritiska röster varje dag.

Men hur gör man då för att hitta sig själv igen? SÖMN ska tydligen göra susen, rätt kost, terapi skulle alla prova. Jag tänker inte lägga upp en lista eftersom att vi alla troligtvis har olika listor på hur man hittar sin egna inre balans eller ett bättre mående. Man ska göra saker som får en att må bra, ta hand om sig själv, känna att livet är meningsfullt. Hitta det positiva i livet de små sakerna även när livet är i kris. Och vad ni än gör stressa inte, stress skadar kroppen mer än vad man tror!!

Min nyfikenhet är stor vilket gjort att jag påbörjat en mindfulness kurs, dag nr 1 var idag,vi fick lära oss att vara här och nu, kroppsskanning är en övning som hjälper oss att uppmärksamma förnimmelser i kroppen, vilket möjliggör en fördjupad kroppsmedvetenhet. Uppmärksamhet på andning. Var spännande timmar något jag kommer att skriva mer om. Frågan är om det kommer att göra nytta och hur lätt blir det att få in det som en daglig rutin? det får vi se kommer nog att krävas en hel del men det är aldrig försent att börja.

Varför är just jag på denna resa ? Jag har känt under en lång tid att jag inte riktigt orkar kämpa, jag är less på att kämpa och jag är less på att känna smärta, jag vill slippa känna ångest och sorg. En dag ringde min läkare och sa att ditt EKG ser inte bra ut och den dagen förändrade mig, det förändrade mitt sett att se på samhället och detta ekorrhjul vi lever i, jag kände att jag mådde illa av alla föräldrar som nästan halv sprang över skolgården, de som svettades av stress vid lämning och hämtning. Jag vill inte vara en sån förälder som stressar sönder mig på grund av arbete och alla ting, jag vill vara en mamma som är här och nu, en människa som njuter av livet så gott som det går. Och försöka hitta balansen i livet även om motgångar finns.

Motgångar kommer alltid att finnas det handlar om hur vi hanterar motgångarna.

Av allt detta väcktes min nyfikenhet för hälsa och för samhällsfrågor som våld i nära relation.

Att leva i våld i nära relation sätter sina spår!