Ibland rasar vi men det viktigaste är att vi kan ställa oss upp igen!

Mental träning har intresserat mig i många år, det har varit min magi från smärtans stunder och det som fick mig att högprestera under mina år då jag hade fokus att bygga upp en karriär, det fick mig att fokusera på arbete mina barn, fokusera på alla mina arbetskamrater och vänner. Jag hittade tjusningen med mentalträning att den fick mig att vara här och nu och lägga bort smärtan, under de åren jag var en av de bästa säljarna och fick möjlighet efter möjlighet i arbetslivet samtidigt som jag bar på en enorm smärta gick jag sönder, inombords sa jag till mig själv varje dag, kämpa, ingen ska bryta ner dig, kämpa, må bra, var ditt bästa jag varje dag, var den bästa mamman du kan och var den mest kärleksfulla mamman, var snygg, var en bra människa, gör allt så bra du bara kan,träna, kom i form, var rolig, ha kul, njut av livet, prestera, gör din chef stolt, gör företaget stolt, gör dina föräldrar och barn stolta, gör det lite bättre, gör mer…

Mina innersta tankar sa till mig varje dag att : du är ful, du arbetar inte tillräckligt bra, du kan bättre, du är för tjock, alldeles för ful och äcklig, du njuter inte tillräckligt av dagen, du tränade för dåligt, tänk om jag inte är en tillräcklig vän,dotter, gjorde jag något fel på arbetet fick jag en enorm ångest och straffade mig själv i tankarna, jag var rädd att inte bli älskad och bli lämnad.

Tänk vad skenet kan bedra, jag tror att det är många kvinnor där ute som inte alls har bra självkänsla, jag tror att många kämpar med sitt inre mörker i dagen samhälle. Jag tycker att det pratas för lite om våra verkliga jag inte alla skönheter, modeller och stjärnor och hur de är och vi ska vara.

Man kan inte jämföra sig med andra men ändå är vi nog många därute som gör det, kanske i tystnad.

Jag säger ofta till mina barn att det vackraste som finns är att vara sig själv, MEN då ska ju jag föregå med gott exempel eller hur!

Idag är jag på min inre resa, jag var idag på mindfullnesskurs vilken är helt fantastisk och samtidigt lite skrämmande att lära känna sina tankar, och inse vad man faktiskt bär på, men helt fantastisk att hitta tekniker för att vara här och nu, känna nuet och kunna sortera och acceptera sina egna tankar, vi måste inte sträva efter att vara super lyckliga varje stund, vi måste inte sträva efter perfektion. jag sa alltid att jag hatade ordet perfekt men omedvetet hade jag så höga krav att det automatiskt summerade ordet perfekt, utan att jag ens tänkte på det fören jag fick ett samtal.

Det samtalet förändrade hela mitt liv:

Min läkare ringde och sa att du behöver komma hit och göra om ditt ekg, du behöver åka till hjärtcentralen för att det vi ser här ser inte bra ut!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var 10 min innan jag skulle hämta mina barn…………… Jag kommer ihåg den stunden som om det vore igår, skulle jag dö nu, jag som ätit bra,sovit bra,tränat men det räckte inte eftersom att stress är skadligt, och jag hade stressat sönder min egna kropp.

Jag fick många kroppsliga symtom, allergi,trötthet,dåligt minne, jag var upp i varv, jag hade dessa och mer, jag vart sjukskriven och tänkte först att jag kan vara hemma en vecka så kan jag jobba igen, men så blev det inte. Det tog mig månader att komma tillbaka sen upp på hästen igen, gick ett tag men sen kom alla symtom tillbaka.

Då slog en läkare näven i bordet och sa att om du inte lägger om ditt liv nu så kommer du att dö! Jag gick hem och funderade på det i månader, idag förstår jag vad jag behövde göra . Jag behövde tid, bearbeta, sova och vara. Vi behöver vara här och nu och acceptera våra tankar och vara snälla mot oss själva, vi borde behandla oss själva som om vi vore vår bästa vän <3

Är du en förälder/kvinna som bär på trauman det bästa man kan göra är att bearbeta det hos ett proffs, få hjälp att prata av sig, och ställa frågan vad man själv verkligen vill, hur man själv verkligen mår (inte vad andra vill eller tror att du mår) Ta hand om dig själv , var snäll mot dig själv, det jag har förstått idag att mina trauman i livet har satt sina spår, det ska inte styra vem jag är eller hur jag agerar men man måste också acceptera och spara dem i rätt hjärnhalva så att vi kan gå vidare till ett nytt kapitel utan att lida. Jag strävar efter att känna vad min kropp behöver, lyssna på vad jag vill, lita på att jag är en fantastisk mamma, och älska mig själv mer och inte vara så hård mot mig själv.

Styrka kan vi all få, hämta din styrka och var du, var nöjd med dig själv, du är vacker för att du är du, ta vara på dig och ta hand om dig.Låt dig själv få vila. ibland rasar man men man kan ställa sig upp igen!

Mental träning kan man använda på olika sätt och det ska förstås användas så att man själv mår bra, mindfulness hjälper oss att vara närvarande, träning gör skillnad, kost gör skillnad, OCH STRESSA INTE det tar sönder dig.

Ta hand om varann, livet sätter sina spår men vi kan göra något bra av det <3

#mankanställasiguppigen #kämpa #trauman #duhartvåval #stoppavaldet