Vi springer så fort vi kan, jag har två barn i famnen,vi har lyckats knäppa fast bältena i bilen, då ser jag honom komma i full fart nerför backen, han skriker, jag hoppar in i bilen och startar den med hjärtat i halsgropen medans han tar tag i handtaget på bilen så låser vår dotter precis och jag gasar iväg, min kropp skakar……..

Våra lämningar förr var hemska jag blev kallas äcklig hora framför våra barn, blev kallad ful och sliten, jag såg tjock ut och inte nog att jag fick åka ut till hans hus vid lämning av barn så fick jag också utstå aggressionsutbrott,utskällningar,kränkningar medans denna man skulle ta emot våra barn. Han skrek så mycket, jag försökte lugna honom och bad om att han skulle lugna sig, jag bad om att han skulle hjälpa mig att ta emot barnen men han valde att skrika och springa runt eftersom att hatet var så stort, det hände att våra barn stod och spydde i förtvivlan. Det hände att han nästan körde över mina fötter för att han var upprörd över att barnen grät för att de vägrade hoppa in i bilen, de höll fast i vad som helst för att slippa åka med deras pappa. Ibland stod det flera vid lämningen som stod och skrek på mig att jag var ett psyko!

Han berättade för våra barn att det var mitt fel att familjen inte kunde vara tillsammans, att det vara mamma som lämnade pappa och att pappa fortfarande älskade mamma. Mina barn frågade mig många gånger varför jag inte kunde flytta hem till dem igen, pappa var ju jätte ledsen.

Hur förklarar man för sina barn att pappa slår mamma och gör illa er därför har vi flytt, vi hade inte överlevt med dem övergreppen, den psykiska misshandeln. Det jag sa till dem var att mamma och pappa kommer inte överens och vi kommer inte att vara tillsammans.

Jag valde alltså att lämna den relationen som fick mig att gå under, men jag lämnade mina barn kvar…………………………..

Jag var tvungen att överleva och rädda barnen eller så skulle det bli bättre mellan barnen och deras far.

Till en början blev jag trakasserad vilken innebar att mitt ex besökte mig vid min jourlägnhet, han ringde mig många gånger om dagen , kom det inte samtal kom det sms, eller så ringde personen till mitt arbete eller till och med min chef. Antingen var han arg som en gång när jag kom hem sent, jag hade tränat då stod han där rasande med två barn som skrek och grinade i baksätet han var säker på att jag skulle komma hem med en man, jag fick ta ur barnen ur bilen, ge dem skorpor och dricka klockan var 21 på kvällen. Eller så var han enormt charmerande, han ville ju att vi skulle försöka igen.

Vid denna tid kunde jag nog inte skilja på kärlek eller medberoende , vilket gjorde att jag tänkte att allt skulle bli bra igen, att han skulle förändras och gick med på att göra ett försök till, jag packade ner saker i ångest, åkte hem till det hemmet som jag fält tusentals tårar, det fungerade i några veckor till jag insåg att han inte alls förändrats, han sket fortfarande i mig , kallade mig fula ord när han var irriterad, jag fick inte träffa vänner efter jobbet, jag var åter igen i fängelset men jag fick ju vara nära våra barn varje dag, mitt i min besluts ångest fick jag en lägenhet och det var min ljusglimt, det som gjorde att mitt liv förändrades.

Jag tränade som en tok varje dag när jag inte hade barnen , jag gjorde karriär och var mitt bästa jag på jobbet, jag gick till en psykolog och försökte att hitta tillbaka till mig själv, tänk om du som läser detta kommer att hamna i en liknande situation, är i en..

Jag vill så gärna säga till dig att det är inte värt det, tänk om du visste hur mycket tid och tårar jag fällt för att komma tillbaka, för att hitta mig själv. tänk om du kunde se in i mig och se hur förstörd man blir inombords. Jag tror att vissa kommer att gå ärrade hela livet, idag mår jag bra, tänk att jag hittat tillbaka till mig själv igen men det tog många år.

Det viktiga är att kunna prata om vad ett medberoende är och vad det är för skillnad mellan medberoende och kärlek, prata med era tonåringar om vad som är rätt och fel, ge dem verktyg för livet. Ge dem värdet till sig själva <3

Vad hände med oss kvinnor som levt med detta i alla år, vad händer med våra barn?

Inte nog med att vi levt i misshandel, hur ska jag beskriva för dig hur det känts dagar,veckor,månader år när ens barn berättar vad pappa gjort för saker, om jag hade fått beskriva det har det känts som att någon dö varje dag, den sorgen att ens barn är utsatt för våld går inte att beskriva….. inte nog med det ska många också ska bli ifrågasatta av olika människor som ska vara en hjälpande hand, hur kan det komma sig?

Hur ska jag sammanfatta dess ord, fy fan vad starka vi kvinnor/mammor är, vi som fortfarande kämpar för våra barn, står upp för våra rättigheter och framförallt vi kvinnor som är större än allt och inte säga ett enda fult ord om den mannen!!!!!!!!

#stoppavåldet.nu #detärdagsattbörjaprataochsägastopp #sägnejtillvåld #vågase #vågavaraenmedmänniska

All styrka till er

/ från en stark mamma , hennes upplevelse det kan ingen ta ifrån henne #kärlek #styrka #anonym